kezdőlap › lovas rendezvények »


1
Szűrő

Rendezvények

Huszárbál a Halászcsárdában

2015. február 14-én hagyományőrző Lovas és Huszárbál kerül megrendezésre Keszthelyen, a Halászcsárdában. A bál célja: Hagyományosan zenés-táncos mulatság mindenkinek, aki kedveli a báli hangulatot, szereti a lovakat és tiszteli, ápolja a hagyományokat.

Programok: A bál előtt, a délután 14.00. órától fogadjuk a korán érkezőket. Egy pohárbor és pogácsa mellet meg hallgatjuk Balogh László építészt, aki Keszthely város és Festeticsek kapcsolatáról beszél építészeti szempontból, közben, ha az idő kedves lesz, kellemes sétára hívjuk a vendégeket a Balaton partjára. A délutáni program kb. 17 óráig tart.

Bővebben... [Huszárbál a Halászcsárdában]
 

A díjugrató VK győztese

Szombaton a Világkupa legmagasabb díjazású, kiemelt díjugrató versenyére került sor, amelyre a pénteki minősítő szám után 45 lovas kvalifikálódott. A pályát a budapesti Lovas Világkupák történetében először magyar pályaépítő, Erdélyi Magdolna tervezte, aki a versenyzők és a szakma szerint is kiváló, az összevetésben is élvezhető pályát épített.

Papírforma igazolódott a végeredmény tekintetében, esélyes lovasok végeztek az élen. Nagyon közel állt a dobogós teljesítményhez Szász Sándor és ifj. Szabó Gábor: teljesítményük beleillett a 2013-as esztendő sikerszériájába.


Bővebben... [A díjugrató VK győztese]
 

A Nemzeti Vágtán Mráz Tamás

A Magyar Hősök Emlékkövének megkoszorúzásával, majd a települések képviselőinek fogadalomtételével nyílt meg hivatalosan a 2013-as, immár hatodik Nemzeti Vágta a fővárosi Hősök terén. Németh János, Baja lovasa nyerte My Boy Mennydörgés nevű tízéves lován a 2013-as döntőt vasárnap délután.

Németh a döntőben Kozárd, Sándorfalva-Homokpuszta, Szentlőrinc és Budapest-Zugló lovasát utasította maga mögé. A döntő futam jelentős részében hátul vágtázott, majd az utolsó másfél körben átvette a vezetést a bajai versenyző, akinek győzelmére egyébként előzetesen a legtöbben fogadtak.

Bővebben... [A Nemzeti Vágtán Mráz Tamás]
 

Bakonyi túra

Bakonyi betyártúrákat szervez a Szépalma Hotel, melyben fedezheti lóháton a Zirc környéki erdők szépségét! A program első napján 2 órás tereplovaglással ráhangolódnak a lovakra és a páratlan bakonyi tájra, másnap nekivágnak a bakonyi betyárok vadregényes ösvényeinek. Szépalma Pusztáról kiindulva Porva határában haladnak el, majd Porva-Csesznektől követik a Cuha-patak megdöbbentően szép völgyét. A túra hossza 31 km. Vinyén kis pihenőt és technikai szünetet tartanak a Pokol Csárdában, majd megcélozzák Fenyőfőt, ahová puha erdei talajon, igazi fenyőillatú úton nyargalnak. Fenyőfőről a Kőris hegy alatt, Ménesjáráson keresztül térnek vissza Szépalmára, ahol nyáron jól megérdemelt hideg csapolt sör, hűvösebb évszakban forralt bor és szauna vár a vendégekre...

 

Bővebben... [Bakonyi túra]
 

Hírességek Adrenalin Kupája

Stohl András nyerte a hírességek Adrenalin kupáját a Lovas Világkupán.

A Nemzeti Színház művésze, Stohl András hibátlan kört teljesítve, megfontolt, dinamikus hajtással nyerte a VI. OTP Bank Lovas Világkupa fogathajtó sztárfutamát; „segédhajtója” Lázár Vilmos hétszeres világbajnok volt. Második Galambos Lajos-segítője Lázár Vilmos - a harmadik, az újonc Vastag Csaba, az X-Faktor győztese; neki Lázár Zoltán hatszoros fogathajtó világbajnok volt segédhajtója.

Bővebben... [Hírességek Adrenalin Kupája]
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

9. oldal / 12