kezdőlap › lovas hírek, eredmények »


1
Szűrő

Hírek, versenyek, eredmények

Casco Szatmárnémeti gyára

 

Így készítik  a professzionális német Casco kobakokat.

Az alábbi linkre kattintva egy érdekes videó található a Casco Szatmárnémeti gyáráról:

 

Iskolai lovas oktatás

Elkészült az a kormány előterjesztés, melynek köszönhetően közel 300 általános iskolában valósulhat meg a lovaskultúra oktatás központi költségvetési forrásból 2014. szeptember elsejétől - jelentette be Dr. Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium Államtitkára kedden. Így az eddigiekhez képest hatszor több általános iskola vehet részt a programban. Budai Gyula beszámolt arról, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, valamint a Magyar Lovassport Szövetség képviselőiből januárban jött létre egy munkacsoport az általános iskolai lovaskultúra oktatás széles körű bevezetésére.

Több hónapos széleskörű szakmai egyeztetést követően a munkacsoport elkészítette azt a koncepciót, amely alapján állami finanszírozás mellett 279 általános iskolában 320 lovarda részvételével idén ősszel megkezdődhet a lovaskultúra oktatás.

A tervek szerint az általános iskolák harmadik, negyedik és ötödik osztályában felmenő rendszerben indulhat el a lovaskultúra oktatás.

Bővebben... [Iskolai lovas oktatás]
 

A lovakat nem vágják le, ugye?

Ha módosítás nélkül maradna a Nemzetgazdasági Minisztérium rendelete, akkor a nullás, vagyis ismeretlen származású, illetve sütés nélküli, azaz zugfedezett patások mehetnének a vágóhídra. Más célra ugyanis nem tudnák használni őket a lovardák, melyek nem tarthatnak öt állatnál kevesebbet. A Békés megyei lovasok szerint valóban szükség van a szabályokra, ám úgy fogalmaztak, hogy a rendeletet alkotók átestek a ló túloldalára.

– Távol áll a valóságtól mindez, túlságosan is keretek közé szorítanák a lovas társadalmat. Éppen emiatt lázadoznak ellene sokan, ezért is indult az aláírásgyűjtés és a petíció. A kérés pedig úgy tűnik, hogy meghallgatásra talál – fogalmaztak a lapunk által megkérdezett szakemberek. Elmondták, hogy a rendeletet alkotók pont szembe mentek a korábban megfogalmazott célokkal, hogy segítsék a kis- és középvállalkozásokat, illetve a nemzeti lovas programot.

Bővebben... [A lovakat nem vágják le, ugye?]
 

Hévízen Overdose a moziban!

A budapesti Uránia Nemzeti Filmszínház mellett további vidéki mozik kezdik vetíteni már a héten az Overdose - Vágta egy álomért című filmet.

Ami januárig legalább 19 városban kerül vászonra, köztük Debrecenben, Miskolcon, Szegeden, Pécsett és Sopronban. Moziműsorunk még korántsem teljes, hiszen az egyeztetések jelenleg is folynak, a film várhatóan nemcsak további időpontokban, de a listán jelenleg még nem szereplő településekre is el fog jutni. A vetítések helyszínei és időpontjai a forgalmazók által készített, és rendszeresen frissülő interaktív térképen is folyamatosan nyomon követhetők.

Hévízi vetítések: december 20. és 27. péntekenként 17.00 és 19.00 órakor

www.fontanamozi.hu

Forrás és további információ: http://www.pannoniaoverdose.hu/index.php?content=347

 

Mester és tanítványa

Véget ért a Zala megyei díjugrató bajnokság, amely döntője után a bagodi Pro Equus Lovasklub versenyzője Bujtor Roland és tanítványa Kovács Georgina végzett az élen....

Vasárnap a megye legjobb díjugrató lovasai visszatértek a dél-zalai város Csónakázó-tavához, hiszen ezúttal nem csupán szimpla bajnoki fordulót, de az egész sorozat döntőjét bonyolították.
A nagy várakozás nem volt véletlen a megméretés előtt, hiszen nem csupán a zalai sorozatbeli pontjaik, de a hasonló kaliberű versenyeken szerzett helyezéseik is beleszámíthattak a végső elszámolásba.
- Nagy küzdelmeknek lehettünk szemtanúi, valóban jó hangulatú verseny zajlott a díjugrató pályán, s ez különösen igaz a derby kategóriára - összegzett Dobri Lajosné, aki a Kanizsa LK részéről koordinálta a megyei finálét.
A megyei végső sorrendek kialakulásánál sokat számítottak tehát a korábban elért eredmények, vagyis lehet ugyan, hogy valaki most ment a legjobban, de összesítésben nem az első helyen végzett.

Itt olvashatod a Zalai Hírlap teljes riportját Bujtor Rolanddal és Kovács Georginával

Díjugrató megyei döntő, Nagykanizsa, eredmények.

B/0 nyitott: 1. Góth Enikő (Pro Equus Lovas Klub, Dáma nevű lován), 2. Janiewicz Roland (Hévíz LK, Seft n.l.), 3. Takács Viktória (Toledo LE, Fesztivál n.l.).
B/1a kezdő lovasok: 1. Kovács Georgina (Pro Equus LK, Twist n.l.), 2. Bucher Dalma (Hévíz LK, Bella n.l.), 3. Vörös Gergő (Gyűrűs-Gidrán Egyesület, Szandra n.l.).
B/1c nyitott: 1. Finta Géza (Kinizsi SK Gyenesdiás, Dorka n.l.), 2. Simon Máté (Katafai Lovas SE, Falco n.l.), 3. Bucher Dalma (Hévíz, Bella n.l.).
B/2 ifjúsági: 1. Hollé Sára (Hévíz LK, Starlight n.l.), 2. Simon Máté (Katafai LSE, Falco n.l.), 3. Kálmán Martin (Pro Equus, Fáklya n.l.).
B/2 nyitott: 1. Finta Géza (Kinizsi SK, Dorka n.l.), 2. Balogh Alexandra (Kerkamenti Lovasegyesület, Diamond du Rouet n.l.), 3. Janiewicz Roland (Hévíz, Császár n.l.).
B/4 nyitott: 1. Hollé Sára (Hévíz, Cashew n.l.), 2. Andrics János (Rádiházai Lovas Klub, Passat n.l.), 3. Bujtor Roland (Pro Equus, Diamond du Rouet n.l.).
Derby: 1. Bujtor Roland (Pro Equus, Clintus n.l.), 2. Németh Hajnalka (Pro Equus, Joco Leila n.l.), 3. Szabó Tamás (Zala-Völgye LE, Nagykövet n.l.).

Az egyes számokban megyei bajnoki címet nyerők.

Kezdő lovasok bajnoksága: Kovács Georgina (Pro Equus, Twist n.l.).

Kezdő lovak bajnoksága: Finta Géza (Kinizsi SK, Dorka n.l.).

Ifjúsági lovasok bajnoksága: Novinszky Petra (Kinizsi SK, Lux n.l.).

Felnőtt lovasok bajnoksága: Bujtor Roland (Pro Equus, Diamond du Rouet n.l.).

 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

9. oldal / 14