kezdőlap › lovas hírek, eredmények »


1
Szűrő

Hírek, versenyek, eredmények

Lovastorna sikerek

A franciaországi Le Mans-ban versenyzett az elmúlt héten a magyar lovastorna válogatott, ahol ezúttal egy helyszínen, egy időben rendezték meg a felnőttek számára a világ-, a juniorok számára pedig az Európa-bajnokságot. Bence Balázs 10. lett élete első felnőtt világbajnokságán. A férfi mezőnyben az első felnőtt világbajnokságán szereplő Bence Balázs a kezdetektől tartani tudta 10. helyét, és ezzel könnyedén került a döntőbe, ahol szintén a tizedik helyet szerezte meg (7,526 pont). Sérülés miatt ezúttal csapat nem képviselte hazánkat, pedig a mezőnyt látva jó eséllyel indultak volna egy előkelő helyezésért. A nyolc magyar egyéni indulóból hét nem a saját lován versenyzett, hanem szlovák, német, svájci, illetve magyar kölcsön lovakon, mivel legjobb versenyzőinknek otthoni körülmények között nincs olyan minőségű lovuk, amellyel egy ilyen szintű versenyen szerepelhetnének. A kölcsön lovon induló versenyzőknek csak rövid idő áll rendelkezésükre, hogy hozzászokjanak a lóhoz, sok esetben az idegen felszereléshez, így mindenképpen hátrányban vannak azokhoz képest, akik évek óta ugyanazon a lovon tudnak versenyezni és edzeni is.

További információkat itt olvashatsz

Forrás: lovasok.hu

 

Szívmelengető lovas történet Rióból

A ló feje duzzadni kezdett 3 nappal a verseny előtt… ami ezután történt, több millió nézőt megrázott Rióban! Adelinde Cornelissen, a holland díjlovas versenyző többszörös Európa és világbajnok. A 19 éves Parzival, a kedvenc lovával vett részt a Rio de Janeiro-i olimpián, és jó esélye volt az aranyérmet megnyerni. Először minden a tervek szerint haladt: az utazás balesetmentes volt, gond nélkül megérkeztek a helyszínre, ahol megkezdték az edzéseket. Parzival nyugodtnak és boldognak tűnt. De három nappal a döntő futam előtt, valószínű a lovat megmarta egy brazíliai mérges rovar vagy pók.  A ló feje megduzzadt, és 40 fokos láza lett. A sportoló nagyon aggódott miatta, ezért ott aludt az istállóban mellette, és óránként ellenőrizte az állat hőmérsékletét és állapotát.

Bővebben... [Szívmelengető lovas történet Rióból]
 

Új lovas szakág Kiskunhalason

Új szakág van születőben - mondják a szakemberek - a szabadidős lovasversenyzésről, amely több, mint 100 fiatal lovast mozgatott meg a kiskunhalasi országos versenyen. A szabadidős lovasversenyzés az abszolút hobbilovasok táborát szólítja meg, sikerélményt nyújt és megszeretteti a szakági versenyeket. A Hirling József Lovasparkban augusztus 6-án összesen 103 startot láthatott a közönség, a főleg gyermek és fiatal lovasokból álló mezőnyben. A szabadidős versenyzéshez alapszintű lovastudás a feltétel, sőt az úgynevezett "vezetgetős", azaz vezetőszáras kategóriában még az sem, hiszen külső segítséggel, száron vezetik a lovat a kijelölt pályán. Kiskunhalas nem először ad otthont országos szabadidős lovasversenynek. Rózsahegyi Róbert szerint tökéletes alkalom ez, a teljesen kezdők megszólítására.

Bővebben... [Új lovas szakág Kiskunhalason]
 

Megérkeztek a lovak az olimpiára

Pénteken kezdetét vette a riói olimpia, az első lovasok pedig szombaton már be is mutatkoztak. Az olimpián résztvevő lovak egy része már az olimpiai falu helyett az olimpiai istállóban várja az első versenyt. Összegyűjtöttük az idei olimpia leglovasabb érdekességeit. 43 nemzet mintegy 200 ló-lovas páros érkezett az olimpiára, hogy három szakágban megméressék magukat. Az olimpián ugyanis csak díjlovas, díjugrató és lovastusa versenyeket rendeznek. A lovas versenyek a Deodoro Lovasközpontban zajlanak majd, kb. 20 kilométerre az olimpiai falutól.

További érdekességeket itt olvashatsz

Forrás: lovasok.hu

 

Szavazz a Lovasíjászra!

Szeptemberben dönt a hivatalos Oscar-nevezésről az erre a célra létrehozott bizottság. Az indulók között szerepel Kaszás Géza Lovasíjász c. filmje, amely Kassai Lajos kulturális életünkben betöltött szerepével foglakozik. Aki még nem látta volna, annak melegen ajánljuk figyelmébe!
Szavazni itt tudsz a Lovasíjász c. filmre

Forrás: index.hu

 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

7. oldal / 14