kezdőlap › lovas hírek, eredmények »


1
Szűrő

Hírek, versenyek, eredmények

Érmek az EB-ről

Érmeket hoztak az EB-ről fiatal fogathajtóink. Németországban bizonyított a magyar fogathajtó-utánpótlás: a Gyermek, Junior és Fiatal Hajtók Európa-bajnokságáról két szépen fénylő éremmel tértek haza ifjú fogathajtóink. A díjhajtásban a junior és a fiatal hajtó korosztályban Rozmán Tímea és Genzwein Marina révén csapatunk fel tudta venni a harcot a világ élvonalával. A gyermek kategóriában Margitai Máté bár szép programot mutatott be, pontjai elmaradtak a legjobbaktól. Majoros Anna és Érsek Anett önmagát felülmúlva idei legjobbját hajtotta. A díjhajtást követően Szaller Zsófia és Palkovics Dávid harcban volt akár az egyéni érmekért is, míg Kovács Zsófiának nem akadt versenytársa póni kettesfogatával. Az – ahogy ifj. Bozsik József fogalmazott – pazar maratont a mindent eldöntő akadályhajtás követte. Kovács Zsófia az akadályhajtást két verőhibával és időtúllépéssel 15,74 hibaponttal zárta. A fiatal versenyző végig hősiesen teljesítette az EB kihívásait, bár ellenfele nem volt a kategóriájában, így a fiatal hajtók póni kettesfogat kategóriájában megszerezte a magyar csapat első érmét, ráadásul mindjárt egy aranyat.

Bővebben... [Érmek az EB-ről]
 

Példaképek a Paralimpiáról

A Paralimpia lovasai közül jó néhányan lovas szemmel is követendő példák, akik alázattal, igyekezettel és rengeteg gyakorlással megpróbálták a gyakorlatilag lehetetlent: ugyanarra szintre eljutni, mint az épek, s sérülésük ellenére kellemes partnerségben dolgozni a lóval. 13-án az egyéni számok is megkezdődtek. A népes mezőny miatt ez egyben kiválogatta azokat a lovasokat, akik az utolsó napon indulhattak a szabadon választott (zenés kűr) programban. Kategóriánként ugyanis csak az első tíz lovas kvalifikálhatta magát a kűrbe. A  III. kategória lovasai kezdték meg elsőként a küzdelmet. Ezeknek a lovasoknak L-M szintű feladatokat kell lovagolni. Vak és mozgáskorlátozott versenyzők tartoznak a kategóriába, s nem egy közülük, a szürke hétköznapokban normál mezőnyben, egészséges lovasok között edz, versenyez.

Bővebben... [Példaképek a Paralimpiáról]
 

A Nemzeti Vágta győztese

Füzér lovasa nyerte a Nemzeti Vágtát. Kun Ferenc és Colonia Victoria a célegyenesben gyújtotta be a rakétákat, és huszáros hajrával, elképesztő üdvrivalgás kíséretében nyerte a 9. Nemzeti Vágta döntőjét a Hősök terén. A leggyorsabb páros Füzér számára szerzett dicsőséget. A Szentkirályi Fair Play Díjat Kecskemét lovasa vehette át. A magyar tradíciókra épülő, történelmi hangulatú lovasverseny idén is vállalkozó kedvű lovasok százait mozgatta meg a Kárpát-medencében, akik közül 12 magyarországi és négy határon túli elővágta eredménye alapján derült ki, hogy kik képviselhetik településeiket a magyarság legnagyobb modern kori lovas ünnepén.

Bővebben... [A Nemzeti Vágta győztese]
 

Ifj. Szabó Gábor Magyar Bajnok

Ifj. Szabó Gábor és Timpex Bölcsész megőrizték a CSIO-n mutatott kirobbanó formájukat és megszerezték a magyar bajnoki címet Bábolnán.  Ezúttal a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok díjugrató központjában került megrendezésre a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokság, ahol a bajnoki döntő győztese egy Fiat Tipo személyautót is hazavihetett az aranyérem mellé. Népes közönség előtt, két 150 cm-es pályával dőlt el, ki lesz 2016 felnőtt díjugrató bajnoka. Az már a kezdés előtt eldőlt, hogy ezúttal nem lesz címvédés, hiszen az elmúlt három év győztese, Horváth Balázs lovai sérülése miatt nem tudott starthoz állni. A nyíregyházi Timpex Ménes lovasa, ifj. Szabó Gábor Timpex Bölcsésszel hibátlan első forduló után, a második körben egy oxernél ejtett verőhibája ellenére 6,95 hibaponttal megőrizte első helyét és megszerezte a magyar bajnoki címet. A Sáripusztai Ménes lovasa, ifj. Gombos László 7,72 hibaponttal, verőhiba nélkül a második helyen végzett, ifj.Tóth László és Isti pedig idén is a dobogó harmadik fokára ugrott fel.

Forrás: lovasok.hu

 

Magyar ezüst Hollandiából

Ezüstérmet nyert a magyar csapat a hollandiai Bredában zajló négyesfogathajtó-világbajnokságon.
A Lázár Zoltán, Dobrovitz József, ifj. Dobrovitz József összeállítású együttes a címüket megvédő hollandok mögött, a harmadikként záró németeket megelőzve harcolta ki a második helyet. Egyéniben ifj. Dobrovitz hatodik, Lázár nyolcadik, Dobrovitz pedig tizedik lett, továbbá a csak egyéniben érdekelt Váczi István a 19., Móró Lajos pedig a 29. helyen végzett. Az aranyérmet a legutóbb is első ausztrál Boyd Exell érdemelte ki, aki sorozatban negyedszer győzött, ezzel utolérte a négy egyéni diadalával eddig egyedüli rekorder holland Ijsbrand Chardont. Utóbbi ezúttal másodikként zárt, míg a harmadik a szintén holland Koos de Ronde lett.

Bővebben... [Magyar ezüst Hollandiából]
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

6. oldal / 14