kezdőlap › lovas hírek, eredmények »


1
Szűrő

Hírek, versenyek, eredmények

Fogathajtó Világkupa

Figyelj Európa, jönnek a magyar fogathajtók! Budapest mellett a Fogathajtó Világkupa svédországi, svájci és angliai állomásán állnak rajthoz a Dobrovitz négyesfogatok. A FEI Fedeles Fogathajtó Világkupa sorozatra minősítő szabadtéri versenyek sorozatában a legjobban szereplő tíz versenyző szerzi meg az indulási jogot a téli fedeles versenyeken való indulásra. Nem túlzás tehát, hogy ebben a versenysorozatban tényleg a négyesfogathajtók krémje áll rajthoz.A minősítő versenyek során ifj. Dobrovitz József az ötödik, Dobrovitz József pedig a hetedik helyen kvalifikálta magát, így ők képviselik a magyar színeket a négyes fogathajtás legjelentősebb versenysorozata során. A napokban megtörtént a FEI Fedeles Fogathajtó Világkupa sorozat 2016/2017-es szezonjára a helyszínek kiválasztása is, így már azt is tudjuk, hogy mely fogathajtók mely helyszíneken állnak majd rajthoz.

Forrás: lovasok.hu

 

Magyar díjlovas sikerek

Remekeltek a magyar díjlovasok Lengyelországban. Legfiatalabb díjlovasaink dobogós helyezésekkel, Ács Róbert pedig értékes világkupa pontokkal tért haza Lengyelországból. November első hétvégéjén öt magyar páros képviselte hazánkat a lengyelországi Zakrow-ban megrendezett nemzetközi versenyen. Szőke Tóth Berill a még csak 7 éves Qatarral junior kategóriában, míg a rutinos Donnington Parkkal pedig fiatal lovas kategóriában indult. A fiatal lovas hölgy nagyot remekelt, hisz ötször állt starthoz, és mind az öt alkalommal sikerült fölényesen győznie a magas színvonalon lovagló dán és svéd lovasok előtt. A szintén fiatal lovas kategóriában induló Gálfi Antónia Heavens Dark Lady nyergében szép és korrekt lovaglásokkal két második és egy harmadik helyet szerzett. Póni kategóriában Iván Hanna képviselte Magyarországot. Hanna első nap egy nagyon korrekt biztonsági programot lovagolt, mellyel a harmadik helyen végzett, majd szombattól magabiztos és bátor lovaglásokkal két számban is érte szólt a Himnusz. A világkupa pontokért kiírt Nagydíjban Ács Róbert és Rasputin mutatták meg magukat a nagyon erős nemzetközi mezőnyben.

Forrás: lovasok.hu

 

Magyar siker Lengyelországban

A lengyelországi Lesznóban folytatódott a közép-kelet-európai díjugrató világkupa sorozat. A magyar lovasok közül ifj. Szabó Gábor szerepelt a legeredményesebben a háromnapos versenyen, az ő tiszteletére szólt a magyar himnusz. Szombat este a 145 cm-es, világ ranglista pontot adó nagy körben 61 indulóból és 16 összevetőből ifj. Szabó Gábor egyedüliként tudott a 11 éves Timpex Bölcsésszel harminc másodpercen belül lovagolni, ami a győzelmet jelentette számukra. CSIO-győztes versenyzőnk olyan neves lovasokat hagyott maga mögött, mint az Európa- és világbajnoki csapat aranyérmes holland Jur Vrieling, vagy a német Andre Thieme, aki 2015-ben az Egyesült Államokban egy egymillió dolláros nagydíjat, 2011-ben pedig hamburgi ugróderby-t nyert. A vasárnapi világkupa versenyszámban a lengyelek sztárja, Jaroslaw Skrzyczynski végzett az első helyen. Hatodik lett az összevetésben a négy hibaponttal lovagló magyar-angol James Wingrave saját tulajdonú pej kancájával Quirosával, míg ifj. Szabó Gábor Timpex Bölcsésszel megismételte előző heti litvániai eredményét és a kilencedik helyen zárt. A versenyen Hugyecz Mariann kisebb versenyszámokban indult Chacco-Boy-jal. Ifj. Szabó Gábor pedig a Timpex Ménes lovaival, Gerlével, Ben-Hurral és Ezüsttel ért még el helyezéseket.

Forrás: lovasok.hu

 

Gladiátorháború a Kincsem Parkban

Két nagyszerű formában lévő ügető csapott össze a szombati versenynap főfutamában, a Palmyra Díjban. Sanger MS és Spartakus Ans duója az idei szezonban hat-hat győzelmet gyűjtött már, így mindenki kiváncsian várta, ki lesz a befutó. Az ügetőgladiátorok ütközetéről és a további izgalmakról jöjjenek a részletek! Elképesztően nyílt volt az idei Galopposok Hajtása Hendikep, a tizenkét indulóból gyakorlatilag bárkinek volt esélye a dobogós hely megszerzésére. Nagy volt a tömörülés az élen a startot követően. Mariskáé volt a legkedvezőbb pozíció a falon, mellette Nubia, Tequila Hush és a favorit Olajbáró ügettek. Olajbáró ennél erősebb mezőnyben is helyt állt már, ugyanakkor nehezítette a helyzetét, hogy kívülről kellett rajtolnia. Az első egyenesben próbálta átvenni a vezetést, de Mariska nem hagyta magát, így ők ketten voltak az élen, mögöttük pedig Nubia és Tequila Hush kettőse ügetett. A túlsó oldal közepén végre élre tudott állni Olajbáró. Csakhogy jött Tequila Hush és hajtója, Schlagetter József galopp idomár, aki most vett részt először ügető versenyen, de rendkívül magabiztosan hajtott és a befutóban gyorsítva simán nyerte a futamot. A második helyről célfotó döntött a Nubia - Suták Csenge páros, valamint a szokása szerint remekül finiselő Kandidátus és hajtója, Pető Sándor között.

Bővebben... [Gladiátorháború a Kincsem Parkban]
 

Világbajnokot győzött le Krucsó

A holland bajnok istállójában versenyző Matyi Bianka a hétvégén Belgiumban állt rajthoz, Krucsó Szabolcs pedig egy világbajnokkal szemben aratott győzelmet Bécsújhelyen. Világbajnokot győzött le Krucsó Szabolcs. dén is a bécsújhelyi Arena Nova csarnokában kezdődött meg a térség fedett pályás szezonja.A magyar eredmények sem maradtak el, amelyek közül legkiemelkedőbb a szombati nagykör győzelem volt. Krucsó Szabolcs Chacco Boyjal meg tudta nyerni a hiba-idős 140 centiméteres szombati nagy kört a legutóbbi Európa- és világbajnoki csapat aranyérmes Jur Vrieling előtt. A fiatal lovak döntője is magyar himnusszal záródott: első lett a hétéves Express, akit Szentirmai Péter lovagolt. A 130 centiméteres kis kör döntőben Alasztics Aliz hibátlan összevetés után második lett a pej Charnevállal. A VIP kör döntőjében Bognár Dóra Rádiháza Bohókással lett a harmadik. Az idei évben is magyar szakemberek részvételével zajlott a verseny: Schlezák Melinda versenybíróként, Erdélyi Magdolna pályaépítőként volt jelen. Belgiumban versenyzett Matyi Bianka: A holland bajnok, Wout-Jan Van der Schans istállójában lovagló Matyi Bianka a hétvégén a belgiumi Opglabbekben nemzetközi versenyen állt starthoz. A rangos mezőnyben egy 130 centiméteres, kétfázisos versenyszámban a tizedik helyen végzett a szürke Cadwallader M-el.

Forrás: lovasok.hu

 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

5. oldal / 14