kezdőlap › lovas hírek, eredmények »


1
Szűrő

Hírek, versenyek, eredmények

Ügetőszilveszter

Ha december 31., akkor meleg öltözet, téli csizma, sapka, sál, duda, esetleg egy színes paróka , villogó ördögszarvak és irány az Ügetőszilveszter. Több ezren gondolják így, mert évtizedek óta minden szilveszterkor hatalmas érdeklődés és vidám hangulat kíséri a lovira látogatókat. 2016-ban is 11 ügetőfutam - köztük kettő különleges, amelyben sportolók, színészek, kaszkadőrök és újságírók hajtottak – várta a közönséget. Az Ügetőszilveszter újdonsága ezúttal a versenynapot és egyben az évet záró agárverseny volt. A versenyek között átadták az év legjobb sík- és ugró galopplovának, agarának, ügetőjének járó díjakat, valamint a galopp és ügető sampionoknak, illetve a különböző kupagyőzteseknek járó trófeákat is. A napot végül tűzijáték zárta. Közben persze megtelt a lelátó, kígyóztak a sorok a fogadóablakoknál, a forraltbor-árusoknál, és ahogy esteledett, a fűtött helyiségek felé is.

Forrás: lovasok.hu

 

Hugyecz Mariann sikert aratott

Idén is Frankfurtban zárta az évet Hugyecz Mariann, és idén is különlegesen emlékezetes helyezésekkel térhetett haza, hiszen világklasszis lovasokat utasított maga mögé. A frankfurti nemzetközi versenyen a fiatal lovak 140 centiméteres versenyszámában, a hét éves Conthargos apaságú, Coco Noirral, hibátlan lovaglásokkal a nyolcadik helyen végzett lovasunk. A 155 centiméteres versenyszámban már Chacco-Boy nyergében lovagolt a pályára. A teltház előtt zajló megmérettetésen a hazai pályán lovagló Christian Kukuk győzött Limonchello-val győzött, amiért nyereménye egy vadonatúj Mercedes-Benz gépkocsi. Hugyecz Mariann a leggyorsabb négy hibapontos lovaglással a hatodik helyre került az 51 fős mezőnyben. Teljesítményével olyan neves lovasokat utasított maga mögé, mint a világranglistát vezető Christian Ahlmann, az amerikai olimpiai válogatottban lovagló Reed Kessler, vagy a néhány hete a párizsi Nagydíjat megnyerő belga Gregory Wathelet.

Forrás: lovasok.hu

 

A legjobbak a galoppon

Tavalyhoz képest 2016-ban majdnem teljesen kicserélődött a sampionok, azaz a bajnokok listája a Kincsem Parkban. Az ugrólovas Bakos Gábor az egyetlen címvédő, Stanislav Georgiev pedig 2013 után nyert újra, immár negyedszer. Maronka Gábor idomár, Mocsinka Vivien utánpótlás lovas, illetve Gönczi Rebeka amatőrzsoké ebben az évben bizonyult először a legjobbnak. Az év közepéig még nagy csata folyt a zsokénál - ahol a győzelmek, illetve a helyezések számítanak a sampionátusban -, azonban a szezon második felében Stanislav Geogiev egyre nagyobb előnyre tett szert és végül biztosan, tíz győzelmes előnnyel (egyharmadnyival többször győzött, mint a második helyezett) megszerezte élete negyedik magyar zsokésampioni címét. Ez a fölényes győzelem jól tükrözi azt, hogy jelenleg ennyivel jobb - taktikai érzékben, technikai tudásban, fizikumban, rutin és motiváció tekintetében - a többi magyar lovasnál.

Bővebben... [A legjobbak a galoppon]
 

Magyar hajtó a második helyen

Magyar hajtó nevét jegyzik a francia ügetőn: három év távolmaradás után ismét képviselhette hazánkat magyar hajtó a Prix des Rencontres Internationales meghívásos futamban. A francia ügetősport fellegvárában, Vincennes-ben az előkelő második helyet szerezte meg Juhász Balázs, s ezzel minden idők legjobb magyar hajtójává avanzsált a versenyszámban. Juhász Balázs december első szombatján a francia ügetősport fellegvárában, Vincennes-ben ült sulkyba. A 2100 méteres távon összesen 15 meghívott hajtó állt rajthoz hat-tízéves lovakkal. A franciákat az egyik legnagyobb sztár, Franck Nivard képviselte.

Forrás: lovasok.hu

 

Dobrovitz második lett

A holland Koos de Ronde nyerte a budapesti Fogathajtó Világkupa-fordulót, Dobrovitz József a dobogó második fokára állhatott fel. A holland Koos de Ronde nyerte a Papp László Sportarénában zajló fogathajtó világkupa szombat éjszakába nyúló rangsoroló versenyét. A csapatban négyszeres világbajnok hajtó mindkét fordulóban a legjobbnak bizonyult, ráadásul másodjára verőhiba nélkül teljesítette a Fintha Gábor által megálmodott pályát, amely a szakág maraton- és akadályhajtó elemeit is ötvözi. A fedeles vk-sorozatot 2013-ban megnyerő de Ronde jelentős fölénnyel zárta a napot, ugyanis mindkétszer 140 másodperc alatti időt ért el, míg öt riválisának ez egyszer sem sikerült. Másodikként az újonc belga Edouard Simonet végzett, míg harmadikként ifj. Dobrovitz József zárt, aki másodjára szintén verőhiba nélkül hajtott végig a pályán. A 2004-ben csapatban világbajnok Dobrovitz József a negyedik helyről várta a folytatást. A második és negyedik helyezettet alig több mint hat másodperc választotta el egymástól, ez már elővetítette az izgalmas vasárnapi versenyt. Egy verőhiba ugyanis öt másodperces időbüntetést ér, márpedig a technikás pályán a hat hajtó 12 próbálkozásából csak két hibátlan menetet láthatott a publikum. Ötödik a német Rainer Duen lett, míg hatodikként a szabadkártyás Juhász Miklós zárt, jelentős hátránnyal az első négy helyezett mögött.

Forrás: lovasok.hu

 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

4. oldal / 14