kezdőlap › lovas hírek, eredmények »


1
Szűrő

Hírek, versenyek, eredmények

Díszelgésre készültek a lovas rendőrök

Közös ünnepi főpróbán vett részt a Nemzeti Lovas Díszegység 28 ló-lovas párosa és a 32. Nemzeti Honvéd Díszegység állománya. A lovasok és a díszelgők közös gyakorlása azért volt különösen fontos, mert a vasárnapi ünnepségen a Parlament előtt a Nemzeti Lovas Díszegységé és az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegységé és a lesz a főszerep. A próba napja nemcsak a díszelgőkről szólt, hiszen az ilyen jellegű katonai tevékenység, ahol zárt alakzatban mozognak, egyszerre lépnek, egyszerre villannak a fegyverek a lovasoknak és lovaiknak is kihívás. Hangokkal, dobpergéssel, katonazenével kell a lovakat összeszoktatni, hogy fegyelmezetten haladjanak a többiekkel, vagy épp mozdulatlanul álljanak.

Bővebben... [Díszelgésre készültek a lovas rendőrök]
 

Ifj. Szabó Gábor újabb sikere

Ifj. Szabó Gábor Timpex Bölcsésszel a varsói közép-kelet-európai ligadöntőjében indulási jogot szerzett az amerikai világkupa döntőbe. A díjugrató világkupák 38 éves történelmében ő az ötödik olyan magyar lovas, aki kivívta ezt a kvalifikációt. Márciusban tehát ismét egy szakág hazai legjobbjáért szoríthatunk, ezúttal az omahai díjugrató világkupa döntőn. A nyíregyházi lovas Timpex Bölcsésszel megnyerte az első napi vadászugratást a varsói világkupa minősítőn, így az összesített első helyről várhatta a folytatást. A 150 cm-es középdöntőben és a 155 cm-es nagydíjban is négy-négy hibaponttal lovagolt, így végül nyolcadik helyezést elérve ért célba.

Forrás: lovasok.hu

 

Az aranyra hajt Dobrovitz

Dobrovitz József az egyedüli magyar a négyesfogatok fedeles világkupa-sorozatának hétvégi döntőjében. A világbajnok fogathajtó nem titkolt célja a győzelem, de dobogós helynek is örülne, hiszen itt már valóban a legjobb fogatok küzdenek. Dobrovitz József összesítésben a negyedik helyen zárta a négyesfogathajtó fedeles világkupa-sorozat versenyeit, így már biztos, hogy ott lesz fogatával a február végi, göteborgi döntőben. Az M4 Sport Sportreggeli című műsorában a világkupa finálé egyedüli magyar résztvevője elmondta, lovai a szerdai indulásig napi edzésben vannak, hogy tartsák a formájukat: "A nyolc versenyből álló sorozatban eleve a legjobb tíz hajtó vehet részt, mindenki négy versenyen indulhat, és az ezeken elért eredmények alapján alakul ki a hatos döntő mezőnye" - mondta Dobrovitz József, akinek a fia hetedikként, hajszállal maradt le a végső összecsapásról. A magyar hajtó számára decemberben zárult a sorozat, és akkor már látható volt, hogy teljesítményével ott lehet a döntőben.

Bővebben... [Az aranyra hajt Dobrovitz]
 

10.000 km-t repültek a lovak

A világ 53 legjobb ugrólova érkezett Hongkongba a Longines Masters helyi fordulójára. A lovak több mint 9.000 kilométert utaztak a kizárólag nekik szentelt Cargo Boeing 777 fedélzetén. a lovasok.hu oldalon megtekinthetőek a képek.

Forrás: lovasok.hu

 

Magyar lovasok, irány az olimpia!

A következő olimpián Tokióban már magyar lovasnak is szurkolhatunk – legalábbis ez a célja a Magyar Lovas Szövetség nemrégiben alakult bizottságának. 2016 decemberében jött létre a Magyar Lovassport Szövetség Olimpiai Felkészülést Koordináló Bizottsága. Az ötfős grémium január első hetében tartotta meg alakuló, egyben első munkaértekezletét, ahol Budai Gyula, a bizottság elnöke és tagjai: Stróbl Dorottya, Jármy Miklós és Juhász Tibor egyeztettek. Az elnökségnek tagja még prof. dr. Sótony Péter, aki ezúttal nem tudott ott lenni a találkozón. Az ülésre meghívást kapott Szotyori-Nagy Kristóf, a díjugrató szakág elnöke is. A megbeszélésen elhangzott, hogy komoly elhatározás a magyar olimpiai részvétel. Ennek érdekében tervezetet dolgoz ki a bizottság, amely segítségével akár már a tokiói olimpián versenyzőként vehet részt magyar lovas.

Bővebben... [Magyar lovasok, irány az olimpia!]
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

3. oldal / 14