kezdőlap › lovas hírek, eredmények »


1
Szűrő

Hírek, versenyek, eredmények

Magyar telivérek a legjobbak között

Három magyar telivér indult Közép-Európa legjobb telivéreinek találkozóján, a pozsonyi Turf-galán. A legjobban Báthory szerepelt, akinek fantasztikus futással csak egy hajszálon, azaz egy fejhosszon múlott a győzelme a legjobb sprintek között. A két másik magyar induló sem vallott szégyent, hiszen Qltúra negyedik, Rhett Buttler, a nap legmagasabban díjazott versenyében ötödikként zárt. Eső, eső és eső. Ez jellemezte június első vasárnapját a szlovák fővárosban, ahol immár 34. alkalommal rendezték meg Turf-galat. A közép-európai régió legjobbjait ezúttal a cseh, a szlovák és a magyar tréningből érkezett lovak képviseleték, akik öt, különböző távú és különböző korosztályoknak kiírt nagy futamban mérkőztek meg. A magyar telivérek már a kezdetektől részt vesznek ezen az eseményen hol hatalmas sikerrel, hol kevésbé eredményesen. Ezúttal három bátor magyar telivérnek szurkolhattunk.

Forrás: lovasok.hu

 

Akaba győzelme

Akaba történelmet írt és vezeti a Nemzeti Galopp Ligát

A hétéves Akaba vasárnapi sikerével történelmet írt: harmadik alkalommal nyerte meg hazánk egyik legnagyobb és legpatinásabb versenyét, a Millenniumi Díjat a Kincsem Parkban. A futamot az államalapítás ezredik évfordulóján rendezték meg először 1896-ban. Az 1800 méteres nagydíj erősségét jól jelzi, hogy eddig csupán Rascalnak sikerült tripláznia még az 1900-as évek elején. Az újabb háromszoros bajnokra több mint száz évet kellett várni. Akaba, Siklósi Tamás lova 2014 és 2016. után idei győzelmével beírta magát a hazai lóversenysport aranykönyvébe. A 7,5 millió forintos díjazású versenyben Hajdi Lajos idomár lovát az istállólovas, Stanislav Georgiev lovagolta. Akaba ezzel a sikerével toronymagasan vezeti a Nemzeti Galopp Ligát.

Bővebben... [Akaba győzelme]
 

Lázárék újabb sikere

A kettesfogatok mezőnyében Lázár Vilmos, míg a négyeseknél Lázár Zoltán győzött a 35. Fábiánsebestyéni Nemzetközi Fogathajtó Versenyen. A sokszoros világbajnok Lázár Vilmos nagy fölénnyel, több mint 16 hibapontos különbséggel szerezte meg a győzelmet a második ifj. Nagy Tibor és a harmadik Hódi Károly előtt. A Magyar Lovassport Szövetség elnökeként is tevékenykedő 50 éves sportember már a díjhajtást követően vezetett, s bár szombaton másodikként zárta a maratonhajtást, előnye így is nőtt, a vasárnapi akadályhajtásban pedig ötödik helyével biztosan őrizte meg összetett elsőségét.A nyolcszoros világbajnoki aranyérmes Lázár Zoltán a négyeseknél szintén jelentős, több mint 13 hibapontos előnnyel előzte meg az idei fedeles világkupadöntőben is második svájci Jerome Voutaz-t, valamint a holland Bram Chardont, Ysbrand Chardon fiát.

Bővebben... [Lázárék újabb sikere]
 

Szurkolj a fináléban

Hugyecz Mariann 2016-os Göteborgi Világkupa döntője után most is lesz magyar színeket képviselő páros a díjugratók legnagyobb fedettpályás versenyének végső fináléjában. Szurkoljunk együtt vasárnap 21 órakor ifj. Szabó Gábornak és Timpex Bölcsésznek! Világ szeme és teltházas csarnok előtt rendezték a díjugrató Világkupa 160 cm-es középdöntőjét. A magas ugrásokból és technikás vonalvezetésből álló pályát csak hat lovas tudta hibátlanul teljesíteni. Négy összevető maradt hibátlan, és az elődöntő után itt is az Egyesült Államok örülhetett, hiszen MacLain Ward magabiztosan lovagolta a hihetetlen formában ugró, HH Azurt és ismét nyerni tudott. Második lett a belga, Gregory Wathelet a nemrég még ukrán csapatban ugró Forlappal. A magyar szívek a tizenhatodikként induló ifj. Szabó Gábornál kezdtek el erősen dobogni. A 26 éves válogatott lovas magabiztosan teljesítette Timpex Bölcsésszel a középdöntőt, három meredek akadálynál vétett verőhibát, amely a középmezőnyt jelentette, a huszonharmadik helyen várják a döntőt harminc lovas közt.

Forrás: lovasok.hu

 

Elkezdődött a világkupadöntő

Harmincnyolcadik alkalommal kerül sor a díjugrató Világkupa döntőjére, és az idei a tizenegyedik alkalom, hogy az Egyesült Államok rendezi meg a rangos eseményt. A versenyen a világ legjobbjai mérik össze tudásukat. A versenyek során a díjugratóknál eddig tíz német és kilenc amerikai siker született. A jelenlegi mezőnyben Marcus Ehningnek sikerült a legtöbb győzelmet megszereznie, három alkalommal három különböző lóval. A startnál idén is ott lesz a svájci Steve Guerdat, aki az elmúlt két évben nyerte a Világkupa döntőt. A verseny helyszínére, Omahába a teljes Timpexes különítmény rendben megérkezett és bizakodva várják a versenyt. Helyi idő szerint 19 órakor kezdődik csütörtökön a vadászugratás, majd pénteken a 160 cm-es középdöntőre kerül sor. A finálét vasárnap 14 órakor rendezik meg. Magyar idő szerint a hajnali órákban fogja Timpex Bölcsész és Szabó Gábor megmérettetni magát.

Bővebben... [Elkezdődött a világkupadöntő]
 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

2. oldal / 14