kezdőlap › lovas hírek, eredmények »


1
Szűrő

Hírek, versenyek, eredmények

100. jubileumi előadás

A Magyar Lovas Színház augusztusban ünnepli 100. előadását, melyen a látogatók a Honfoglalás rockoperát nézhetik meg két felvonásban.
A Lovas Színház egy megvalósult álom, mely az Ember, a Művészet és a Ló elválaszthatatlan egységét hivatott létrehozni.

A társulat az év folyamán több előadással is várja látogatóit, többek közt lovas operettel, fogat gálával, rockoperával.

A teljesen átalakult társulatot kiváló neves művészek, jól képzet lovak és lovasok, valamint professzionista táncművészek alkotják. Mindez garanciát jelent arra, hogy az ide látogató színvonalas előadást láthatnak, és felejthetetlen élményeket szerezhetnek.

A programok szinte filmszerű élményt nyújtanak, és egyedülálló kikapcsolódást biztosítanak az egész család számára.

Honfoglalás rockopera két felvonásban

Időpont: 2013-08-17 - 2013-08-18.

Előadás kezdése: 19:00 óra

Forrás: http://www.lovasszinhaz-komarom.hu/index2.php?page=home

 

Felszerszámozott lovas lelet

Zalai lovas régészeti szenzáció, hogy egy éven belül a harmadik szenzációs leletre bukkantak a nagykanizsai Thúry György Múzeum régészei. Egy felszerszámozott ló épségben megmaradt sírját tárták fel.Tavaly ősszel egy negyedik századi sírkápolnát tártak fel a nagykanizsai ipari park területén, az idén tavasszal egy több mint tízezer éves ősember koponyatetőcsontjára bukkantak egy - a Murához közeli - bányatónál, most pedig egy római kori állatsírt találtak a Thúry György Múzeum régészei.

Horváth László, a nagykanizsai múzeum igazgatója elmondta: az ipari park területének feltárása során bukkantak a sírra, ami egy felszerszámozott ló és egy fej nélküli kutya maradványait rejti. Hozzátette: a lovon teljes épségben megmaradtak a bronz övveretek, a különféle díszek és még a zabla is. Horváth László úgy véli, hogy az egykori Pannónia területén nagyon kevés ennyire jó állapotú sírt találtak eddig. Az pedig szerinte kuriózum, hogy az összes lószerszám az eredeti helyén látható. Ez azért fontos, mert így pontosan rekonstruálni lehet, hogy miként szerszámozták fel akkoriban a lovat.

Bővebben... [Felszerszámozott lovas lelet]
 

A ló senkinek sem kellett...

12 ezerért vették, már 200 ezer fontot ér! Zara Phillips, az angol királynő unokája, egyben világbajnok és olimpiai ezüstérmes lovas finoman szólva sem volt boldog, amikor férje, az egykori rögbijátékos Mike Tindall 10 ezer fontot fizetett ki egy teljesen ismeretlen versenylóért egy árverésen.

Idiótának nevezte az urát. „Szeretek licitálni az árveréseken, de ez nem feltétlenül jelenti, hogy nyerni is akarok. Csak elmegyek, és jól érzem magamat. Általában egyetlen lovat sem lehet megvenni 28 ezer font alatt, ezért úgy gondoltam, hogy a tízezres ajánlatom megfelelően szerény. Aztán kénytelen voltam 12 ezerre emelni a licitet" – mesélte a történetet Tindall.
„A világon semmit sem tudtam a lóról, még csak meg sem néztem a katalógust, aztán csak lestem, amikor leütötték a tételt."

Bővebben... [A ló senkinek sem kellett...]
 

1814 lova van az államnak

Egyik kórháznak sincs lova, de van néhány olyan iskola, amely rendelkezik néhány lóval.

Várhatóan a szerdai ülésen tárgyalja a kormány a Kincsem nemzeti lovasprogram eddigi végrehajtásáról szóló jelentést. Az [origo] érdeklődésére a Nemzeti Lovasprogram Kabinet közölte, hogy 1814 ló van jelenleg állami tulajdonban.

Az [origo] információi szerint nyáron több kórház és iskola igazgatója kapott olyan levelet a minisztériumtól, amelyben azt kérdezték, hány lova van az intézménynek. Ezért megkérdeztük a Nemzeti Lovasprogram Kabinetet, találtak-e olyan kórházat, amelynek van lova, de azt a választ kaptuk, hogy nincs ilyen kórház. A kérdéseinkre küldött válaszokból kiderült, hogy több agrár szakoktatási intézmény is rendelkezik lóállománnyal, de ez nem jelentős és főként az oktatást szolgálja.

Bővebben... [1814 lova van az államnak]
 

A legjobbakkal is megesik...

Londonban a díszszemle kellős közepén vágta a földhöz a ló a királynő egyik testőrét, ami már azért is nagy szégyen, mert a szemlének igencsak magas rangú vendégei voltak.
II. Erzsébet és férje, Fülöp herceg épp a kuvaiti sejket, Sabah Al-Ahmad Al-Jaber Al-Sabahot és udvartartását látta vendégül, amikor a lovasság egyik derék paripája úgy döntött, elunta az ünnepséget és lovasától gyorsan megszabadulva menekülőre fogta.
A ló hamar eltűnt a színről, ám lovasa sokkal nehezebb helyzetbe került, mert enyhén törődött állapotban, s jócskán megalázva maradt ott a helyszínen. Mivel esélye sem volt, hogy utolérje a lovát, inkább megállt a felvonulási útvonal szélén, és tisztelettudóan haptákba vágta magát.

A királynő és vendégei végül lezavarták a díszszemlét – immár a szökevény ló nélkül –, miközben a lovas különítmény parancsnoka azon imádkozott, hogy több ló aznap már ne lépjen sztrájkba.

Forrás: blikk.hu

 
«ElsőElőző12345678910KövetkezőUtolsó»

10. oldal / 14