kezdőlap › ajánló »


1
Szűrő

Ajánló

A lovas terápiáról

A beszédfejlesztésben is segít a lovas terápia.

Bár a terapeuták és a szülők tapasztalatai alapján a lovas terápia sikerrel alkalmazható különféle mozgásszervi betegségek, fogyatékosság és rendellenes fejlődési állapotok esetén is, az állami támogatás igénybevételéhez szükséges, OEP által elvárt bizonyítási eljárás követelményeit szinte lehetetlen teljesíteni. A fóti lovas terápiás központban ugyanakkor akár nyolcvanszázalékos támogatást is kaphatnak a szerényebb körülmények között élő, rászoruló gyermeket nevelő családok.

További információkat itt találsz

Forrás: mno.hu

 

Miért habzik a ló?

Minden lovas már találkozott azzal, hogy a lova egy edzés vagy egy tereptúra után nagyon leizzadt.

A lovat bőre és szőrzete védi a külső behatásoktól, mint amilyen az időjárás, a kórokozók vagy a környezetszennyezés. Bőre az emberéhez hasonlóan működik, szőrzete azonban sokkal hatékonyabb a legmelegebb kabátnál. A bőr sok feladatot ellátó szerv. Elsősorban a testet védi a környezeti hatásokkal szemben. Azonban fontos érzékszerv is, amely a külvilágból származó  információkat továbbítja az élőlénynek. A bőr olyan szerv, amely burokként védi a testet a külső hatásoktól. Feltartóztatja a kórokozókat és a levegőben előforduló ártalmas anyagokat, egyszersmind védelmet nyújt az esővel, a hideggel, a nappal és széllel szemben.

Bővebben... [Miért habzik a ló?]
 

Segítünk, megjavítjuk!

A tönkrement lovas felszereléseket újjá varázsoljuk.

Mostanság abból kell gazdálkodni, ami van, tehát meg kell javíttatni a tönkrement lovascuccokat. Varrodánkban cseréljük az eltört karabinereket, csatokat, szétment zippzárakat. Nyeregalátétek, lótakarók "renoválásában" is jók vagyunk, halálra ítélt futószárakba és kötőfékekbe is tudunk életet lehetni. Érdemes átnézni a nyergest, hiszen az elhasználódott felszerelések nagy veszélyforrást jelentenek lovagláskor, javítást követően komfortosabb, biztonságosabb lesz a lovaglás. Amit kérünk, hogy tisztítsd meg cuccod, mielőtt hozzánk küldöd. Javítási határidőkről érdeklődhetsz: 83/312-672

 

Őszi nagytakarítás, sómentesítés

Már nem sűrűn fogunk habos lovakon az istállóba baktatni.

Itt az idő ősszel a nyerget a lerakódott sótól megtisztítani. Nem sok lovas gondolja, hogy az izzadtság nyeregre száradt sótartalma károsítja leginkább a bőrből készült felszereléseket. Általában a nyergek legfontosabb, de legelhanyagoltabb része a párna ló felöli oldala, annak is a vállhoz eső része, ahol a sótól kiszáradt bőr először kireped. Hasonló a helyzet a belső nyeregszárnnyal is, sőt ki hinné, hogy az ülőrész is erősen szennyezett a sótól. Azért is lényeges ez az őszi nagytakarítás, mert a 2 legdrágább javítási pontja a nyeregnek pont az ülőrész és a belső nyeregpárna.

Bővebben... [Őszi nagytakarítás, sómentesítés]
 

Marstall alapismeretek

Az őszi takarmányváltáskor, a versenyszezon

végének közeledtével át kell gondolni , hogyan folytassuk tovább lovunk takarmányozását. A legelő soványabb lesz, a fű minősége romlik, amellett, hogy a tél közeledtével egyre kevesebb idő és lehetőség lesz a lovaglásra. Ilyenkor rövid idő alatt drasztikusan csökken a ló állóképessége, melyet ésszerű takarmányozással meg tudunk előzni. Könnyű a túletetés hibájába esni, túl sok fehérjét adni a lónak, amitől állandóan „tele” lesz, feszültté válik, majd beszűrődik a lába és a patairhagyulladás is megjelenik.

 

Bővebben... [Marstall alapismeretek]
 
«ElsőElőző123456789KövetkezőUtolsó»

8. oldal / 9