kezdőlap › ajánló »


1
Szűrő

Ajánló

Csodás gyógyulás

Következzen egy mese egy kislányról, akinek a lovak segítettek hogy legyőzze önmagát és problémáját

Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy Veronika nevű kislány, aki ragyogó kék szemeivel, göndör, szőke fürtjeivel, kedves mosolyával mindenkit levett a lábáról. Kislány létére nagyon eleven és huncut volt. Szeretett szaladgálni, labdázni, de legjobban azt szerette, ha a játékban akadtak társai. Az első fogacskái épp időben bújtak elő, pont úgy, mint a legtöbb kisgyermeknél. Amikor járni tanult, az első bizonytalan lépteit rövid időn belül már határozott lépések követték. Amikor azonban beszélni tanult, a fejlődés nem olyan volt, mint amilyennek lennie kellett volna. Anyukája ezt észrevette, és el is vitte orvoshoz. Sokféle orvosi és vizsgálatot végeztek el Veronikán, és végül megállapították, hogy a beszédfejlődése sajnos valóban nem megfelelő. Dadogott. A dadogást lehet kezelni, sőt, ha minden jól megy, akkor a kisgyermek akár ki is nőheti, de addig… addig sajnos rengeteg kellemetlen élményben lesz része.

Bővebben... [Csodás gyógyulás]
 

Új szabályok az olimpián

Történelmi döntést hozott Tokióban megtartott közgyűlésén a Nemzetközi Lovas Szövetség

Megváltoztatják a lovassport versenyek korábbi olimpiákon alkalmazott lebonyolítási formáját. Díjugratásban marad a hetvenöt páros, de a csapatok az eddigi négy helyett háromfősek lesznek. Nincs kieső eredmény, minden csapattag eredménye számít majd a végelszámolásban. Ez az jelenti, hogy az eddigi tizenöt helyett húsz ország szerezhet majd csapatkvótát, a fennmaradó tizenöt helyre a csapatkvótával nem rendelkező országok lovasai egyéni kvótát szerezhetnek, de országonként maximum egyet. A 2020-as Tokiói Olimpián díjugratásban elsőként az egyéni, majd a csapatversenyekre kerül sor. Ez a döntés lényeges változást hoz majd, hiszen sokkal több ország lovasainak lesz lehetőségük az olimpiára kijutni és a csapatversenyek is nyíltabbak lesznek.

Forrás: lovasok.hu

 

18 érdekesség

Érdekességek, amit még nem tudtunk a lovakról

A lovak háziasítása 6 ezer évvel ezelőtt történt, azóta a szántástól a szekérhúzáson át számtalan esetben volt az emberek segítője. Érdemes róluk többet tudni.
A 60 millió évvel ezelőtti „ősló” az Eohippus (hajnalpír ló) törzsfejlődése folyamán alakult ki a ma ismert ló. Az Eohippus apró termetű, mintegy 35-36 cm magas és mindössze 5-6 kg súlyú volt. A mellső lábakon 5 ujja volt, melyek közül négy pataszerű elszarusodott képződményben végződött, viszont a hátsó lábain csak három ujj végződött patában. A mai lónak viszont már csak egyetlen patás ujja van. Közel 160 fajtát ismerünk a világon, de ezek közül egyedülálló az arab telivér, mely a legtisztább vérű lófajta. A lovak mind az 5 érzékkel rendelkeznek. Fejlett az íz-, tapintás-, hallás-, szaglás- és a látás érzékelése, és felfedezhető még egy titokzatos hatodik érzékelés, amely a tájékozódásban segíti őket és igen hangsúlyosan jelentkezik náluk. Szemük nagyobbak, mint a többi más állaté, a fej két oldalán helyezkednek el és nem előrenézőek. A szemek szabadon mozognak, mindkét szemüket külön tudják használni., tehát egy ló képes egy időben látni testének a két oldalán történő eseményeket.

Bővebben... [18 érdekesség]
 

96 évesen is lóháton

Szenvedély egy életen át

Kevesen gondolták volna, hogy a 81 éves lovas dédnagymama nem mindennapi történetét felül lehet múlni, a kanadai Dinnie Greenwaynek mégis sikerült. Igaz versenyen épp nem indult, de 96 évesen is rendszeresen lovagol imádott patásain.Hogy mi a 96 éves lovas titka? Mint mondja nem iszik, nem dohányzik és egyetlen szenvedélye van: a lovai. Elmondása szerint fogalma sincs, hány lovat lovagolhatott az elmúlt évek folyamán. Pedig bizonyára jó néhányat, hiszen 16 évesen már lovakat készített fel az 1936-os Olimpiai Játékokra. Lovak iránti szeretetének köszönheti, hogy bejárta a világot, versenyezhetett és megnyerte az egyik első modern díjugrató versenyt 1949-ben, a torontói Royal Winter Fair-t. Dinnie Greenway az első kanadai nők egyike volt, aki először versenyzőként, később pedig bíróként letette névjegyét a nemzetközi lovassportban. Aki pedig felül a lóra, az le is esik, Greenway lovas karrierje sem telt kisebb-nagyobb sérülések nélkül, de mindig visszaült a nyeregbe: „Úgy gondolom, az izmok és szalagok sokkal lassabban gyógyulnak, mikor megöregszel. Megértem, hogy néhányan félnek a lovaktól, de a trükk az, hogy a lovakat is úgy kell kezelni, mintha emberek lennének.

Bővebben... [96 évesen is lóháton]
 

Halloweeni lócsemegék

Engedd be a Halloweent az istállóba is!

Hogy patás barátaid se maradjanak ki az ünnepi lakmározásból, megosztunk veled két roppant egyszerűen elkészíthető, ínycsiklandó és egészséges sütőtökös lócsemege receptet.Töltött tök lovaknak: Hozzávalók: egy tök, alma, répa. Elkészítés: Végy egy kisebb friss tököt, vágd ki a tetejét és távolítsd el a magjait. Vágj össze annyi almát és répát, amennyivel meg tudod tölteni a tököt. Ha igazán ünnepivé akarod tenni az összeállítást, szórd meg egy leheletnyi barna cukorral. Helyezd vissza a tökre a kalapkáját és már tálalhatod is lovadnak a meglepetést. Tök-bonbon: Hozzávalók: egy kisebb tök, egy evőkanál fahéj, kb. fél kg zab, negyed csésze melasz, fél csésze barna cukor. Elkészítés: Hámozd meg és magozd ki a tököt, majd szeld kockákra. Helyezd egy nagy serpenyőbe, annyi vízzel, hogy pont ellepje a tököt, és szórd meg fahéjjal. Közepes lángon főzd 45 percig, majd várd meg, míg kihűl. Egy nagy edényben keverd össze a zabot, a barna cukrot, a melaszt és a tököt. Gyúrj belőle golyókat, majd helyezd őket egy kivajazott tepsibe. Ha a keverék nem elég tömör, adj hozzá még melaszt. Végül 200 fokon, előmelegített sütőben 12-15 perc alatt elkészül a finomság, amit lehűtve tálalhatsz kedvencednek.

Bővebben... [Halloweeni lócsemegék]
 
«ElsőElőző123456789KövetkezőUtolsó»

6. oldal / 9